sobota 8. března 2014

Vítězné šmrdlání na Spartaku

ŠMRDLÁNÍ: v badmintonu značí neatraktivní, nevzhlednou hru, která nenaplňuje radostí ani diváka, ani samotné hráče. V této souvislosti výraz poprvé použit Petrou Klecerovou dne 6. 3. 2014 při zápase Spartak PBS vs. VSK VUT.
Hrůzné historky o tělocvičně, kde jsme si ve středu soutěžně zaplácali, se naštěstí nepotvrdily. Zřejmě jsme byli podvědomě připraveni, takže žluté světlo, klouzající podlaha ani legrační strop nás nijak zvlášť nerozhodily; regulérní to bylo asi jako u nás na Údolní. Začalo se prvním a druhým mužským singlem. Mira vcelku bez problémů ukořistil první set, po změně stran začal mít s výborně smečujícím soupeřem problém, neboť ve žlutém světle výbojek rychlejší košíky vůbec neviděl, taktiku však stihl přizpůsobit a dotáhnout zápas k prvnímu bodu pro nás. Libor na dvojce bojoval statečně ve třech setech, v tom rozhodujícím se však sám vyházel a bylo srovnáno. Na trojku nastoupil Richard, který se celý první set trápil, následující dva ale udržel a proti houževnatému soupeři připsal další bod. 2:1. Holčičí debl na vedlejším kurtu byl jednoznačnou záležitostí režírovanou skvěle zakončující Petrou. 3:1. Následoval mix v podání ostříleného dua Klecer - Klecerová. První set byla šmrdlací hrůza! Kotel na lavičce musel zvýšit hlas, emoce zřejmě přidali i Jarda s nohou v sádře u televize a Yuya s Kačkou u on-line prenosu; Klecery to naštěstí nakoplo, hra se zvedla o tři řády a skóre na 4:1. Na vedlejším kurtu bojovala Bára se soupeřkou i s obavou, že zkolabuje, naštěstí ji boj s virózou úplně nevyčerpal a pojistila výhru týmu pátým bodem. Závěrečné pánské debly nebyly pěknou podívanou. Jiřík s Honzíkem prohráli jen velmi těsně, Mira s Richardem předvedli další šmrdlací exhibici, "úděsný" zápas, ve kterém se kupodivu povedlo v koncovce obou setů předvést náznak badmintonu. Vítězství 6:2, konec ve 23.00. Podrobné výsledky ZDE. Zaznamenal Mira.
Dramatická bitva o play-off bude pokračovat doma s Kunovicema, kterým má zejména mužská polovina družstva co vracet. Doufáme, že soupeř dorazí v plné síle i se zeleným šlacháčem a knihovníkem!

Žádné komentáře: