čtvrtek 17. dubna 2014

Sezóna skončila vítězstvím nad Podivínem

Poslední letošní utkání jsme sehráli ve středu 16. dubna v tradiční čas v tělocvičně na Údolní s týmem z Podivína. Poté, co jsme se po prohře s Papoušky neprobojovali do play off, už vlastně o moc nešlo, takže to bylo utkání poměrně přátelské a pro nás vítězné. Jako první se odehrály čtyřhry. Mira s Richardem, Libor s Honzíkem i Bára s yuyou zvítězili vcelku hladce a na kontě VUT rázem přibyly tři body. Pokračovalo se mužskými singly. Richard na trojce smetl z kurtu mladou nadějnou posilu z Podivína, v této hře jednoznačně zvítězila zkušenost a "mozog", jak nám později Richard vysvětlil na Bláhovce. Libor na dvojce i naše jednička Mira bojovali udatně v nekonečných třísetových bitvách, a přestože své body nezískali, dívalo se na to hezky a své hry si, troufám si tvrdit, užili. Kdyby ovšem Mira důsledněji dbal rad "trenéra" Richarda, zvítězit mohl a určitě by se mu usínalo lépe! Na mix nastoupila vzhledem k trvající indispozici pana Jiřího paní Petra netradičně s Honzíkem, a ačkoli nejsou sehraní, předvedli přesvědčivý výkon a celkové skóre vyšplhalo na 5:2. Holčičí singl začal těsně před půl desátou a byl mírně vyhrocen tlakem slečny recepční, která děsně spěchala domů, Bára naštěstí tento tlak ustála, porazila hroutící se soupeřku na dva sety a potvrdila celkové vítězství 6:2. Chuděra musela oželet sprchu, protože další zdržení by už slečna recepční nepřežila, a společně s celým(!) týmem se přesunula na závěrečnou "schůzi" na Bláhovku.
Na Bláhovce bylo veselo. Richard perlil svými postřehy ze hry a přidal k dobru historku, kterak se kdysi před lety na nějakém super mistrovství Slovenska zakousl do sítě, čemuž se směju doteď. Díky Rišo! Kleceři a Mira přiznali, že je lanařili do jiných týmů, ale Podivíne a Kometo!(?), vypadá to, že máte smůlu, letošní sezónu jsme utužili týmového ducha a teď, když máme konečně týmová trika, udržíme i všechny členy! Při té příležitosti jsme vzpomněli na Matesa, Libora a Duduše, kteří dnes tvoří základ týmu BC Premiera Brno B! A nevynechali jsme ani zběhlé Papoušky:-) Cíle na příští sezónu zní jasně. Přitlačit na Davida, přidat trénink, neskákat přes švihadlo (Petra), používat "mozog". Howgh.

1 komentář:

badminton VSK VUT Brno řekl(a)...

Mira: Kdyz clovek podava ruku schvacenemu souperi a sam ma tak trochu zpocene tricko, tak je problem jinde nez v badmintonovem umu. Potvrzeno vcera, kdy jsem hral krasny badminton a dal jsem 5:0 znamemu niciteli registrovanych hracu Jirkovi Kubovi...Holt Libor bude trenovat hodinu a pul podani a ja budu premyslet :)